Covid και VR – Το μέλλον σήμερα

O Ιός

Ο Κόσμος άλλαξε, αυτή είναι η ψυχολογία πλέον, θέλεις να το δεχτείς, θέλεις όχι. Μια απειλή για όλη την ανθρωπότητα ( λόγω Covid ) είναι πλέον γεγονός και όχι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η τεχνολογία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλους τους τομείς, η τηλεργασία μέσω υπολογιστή έγινε πιο προσιτή για όλους. Μέσα σε αυτό το χάος από fake news , συνομωσίες bill gates , 5G ένα παγκόσμιο τεστ νοημοσύνης για την ανθρωπότητα πέτυχε. Το αποτέλεσμα ?  Covidiots παντού !

Οι περισσότεροι είναι χαζοί. Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση αρκεί να ανοίξετε ένα κοινωνικό δίκτυο και θα το καταλάβετε. Υπάρχει λύση όμως για να αποφύγετε τους ηλίθιους μέχρι να βρεθεί το φάρμακο… Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κυκλοφορεί μια νέα συσκευή και το WebXR ετοιμάζεται να αλλάξει το internet για πάντα ξεχάστε τις 2D σελίδες η λύση είναι το…

Το VR

Oculus Quest 1
Oculus Quest 1

Η εικονική …πραγματικότητα δεν είναι κάτι νέο, υπάρχει πολύ καιρό απλά δεν είχε ωριμάσει, πριν ένα χρόνο έγινε ένα μεγάλο μπαμ!  Ήρθε το Oculus Quest με σχετικά χαμηλή τιμή ( περίπου 500 ευρώ τότε) αυτόνομο με δικό του λειτουργικό android Και με πολλές καινοτομίες hand tracking , σύνδεση με PC ( LINK) και άλλα πολλά.

Προσωπικά το αγόρασα αμέσως, μαζί με μια κάμερα VR180 3D (instaEVO) για να μπω μέσα στο κόσμο , οι φίλοι μου όμως ήταν πολύ απαισιόδοξοι , ” ποιος θα δει VR μωρέ” , ” ααα δεν έχει καλή ανάλυση ”  ( έφτασα σε 5.7K στα 100mbit και δεν ήταν καλή ανάλυση!) άλλος:  ” με ζαλίζει! ” … σαν JahooVR έστησα κόσμους να παρακολουθούμε μαζί ταινία ( ναι ταυτόχρονα εγώ με το Oculus και ο φίλος με PC ) το αποτέλεσμα ?  δεν είναι ακόμα έτοιμο το VR ! ( εν τω μεταξύ κανείς τους δεν έχει φορέσει την μάσκα ! )

Πρόσφατα με έναν πολύ καλό συνεργάτη (Αραπέτσικα εσένα λέω ) έκανα μια παρουσίαση σε εικονικό κόσμο μέσω HUBS για να δείξω τις δυνατότητες του VR στο Web με WebXR και μου είπε κάτι πολύ σημαντικό : ” Είναι γαμάτο αλλά δεν πρόκειται να το δει ο πολύς κόσμος ”  Συμφωνώ αλλά αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος όπως είπα παραπάνω είναι χαζός και δεν θέλω να το πιστεύω αλλά έτσι είναι ( όχι ότι εγώ είμαι Mastermind) αλλά ρε φίλε μου αγοράζεις ένα iphone 1200 ευρώ για να μπαίνεις στο instagram και δεν δίνεις 350 ευρώ που θα σου αλλάξει την αντίληψη για το πως βλέπεις τα πράγματα ?

Σε όλο αυτό του κουμφούζιο φόρα μάσκα πλύνε χέρια μην βγαίνεις έξω θα μολυνθείς , θα πεθάνουμε όλοι … έρχεται η ανακοίνωση της Facebook – Oculus για το Oculus Quest 2 σε τιμή 300 δολάρια για την Αμερική στις 13 Οκτώβρη 2020 και περίπου 340 ευρώ για όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα ! Ναι εκτός από την Ελλάδα ! Σε όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα ( και την Ουγκάντα ΟΚ) .

Μιλάμε για ξεφτίλα τιμή ! Αλλά οι περισσότεροι το ξαναλέω δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ και δεν μπορεί κάποιος να του εξηγήσει πώς είναι όταν φοράς την Μάσκα, κανένα Video στο Youtube δεν θα σας πείσει ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ! 

Τελικά να το αγοράσω ; Mε έπεισες !

αγορά από amazon ιταλίας1000% να το αγοράσεις! Θα σηκωθείς από τον καναπέ και θα αρχίζεις να γυμνάζεσαι στο σπίτι σου ! Θα βλέπεις 3D και 2D Tαινίες σε screen IMAX θα “σερφάρεις ” σε μέγεθος Cinema, θα μπαίνεις σε εικονικούς κόσμους όχι σε σελίδες αλλά μέσα από σελίδες στο Broswer σου (WebXR το μέλλον) … θα ανακαλύψεις τον κόσμο …τον πραγματικό κόσμο σε VR180 3D θα είσαι μέσα , θα έχεις τα μάτια της κάμερας και τα δύο ναι όπως βλέπεις στην πραγματική ζωή σου !

Θα μάθεις πράγματα που ούτε φανταζόσουν ότι θα μπορούσες να δεις στην διάρκεια της ζωής σου. Το σημαντικότερο ? Θα εξαφανιστεί το άγχος σου ! Θα νιώσεις ασφάλεια ! Το JahooVR θα σε βοηθήσει να τα δεις όλα αυτά ( και άλλα ) δείτε το site με το PC σου και θα καταλάβεις μόλις όμως φορέσετε την μάσκα και μπείτε στο vr.jahoo.gr θα δείτε ένα άλλο κόσμο. Πραγματικό VR και ελληνικό όσο πάει ! Μπαίνεις μέσα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ! Είναι τόσες πολλές οι εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις που θα έπρεπε να γράψω βιβλία ολόκληρα.

Τελικά

Μείνε σε ασφάλεια βγάλε τις αρνητικές σκέψεις ότι ο κόσμος πάει κατά διαόλου μάζεψε λίγα λεφτά και αγόρασε ένα Oculus ( ψάξε να το βρεις σε stores εκτός Ελλάδος) αυτή την φορά μείνε με το παλιό κινητό σου για 1 χρόνο με τα ίδια λεφτά θα αγοράσεις κάτι που θα αλλάξει την ζωή , πραγματικά. ( όχι δεν πουλάω συσκευές απλά θέλω να μοιραστώ το κοντινό μέλλον που είναι μια ανάσα μακριά σου )

Ο κύβος ερρίφθη , δεν έχεις δικαιολογία ότι δεν ήξερες πλέον.

Tassos S. Manolis
VR World Developer