Free: VR-Editorial Νοεμβρίου 2021

Free: VR-Editorial Νοεμβρίου 2021

Δυστοπικό metaverse μέλλον, λένε. Περισσότερο από την πραγματικότητα που ζούμε ; Λέω. Πως γίνεται να είμαστε σε μια εποχή που κυριαρχούν ακόμα θρησκείες ; O Ιστορικός του μέλλοντος θα έχει μεγάλο πρόβλημα να κατανοήσει τι διάολο πήγε στραβά στην εποχή μας.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το VR του Jahoo, έχουν πώς δεν έχουν εδώ μιλάμε πως οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν τι είναι καλό για την ζωή τους, αρνούνται να εμβολιαστούν ( σε όλο το πλανήτη) επειδή τους το είπε ο Χ God τους ! Η Μεγάλη μου ανησυχία όμως είναι η άρνηση της επιστήμης, η άρνηση σε επιστημονικά δεδομένα, η άρνηση της πραγματικότητας ! Ναι σε VR περιβάλλον μπορείς να πετάξεις, μπορείς να γίνεις θεός, μπορείς να είσαι σε όποιο σύμπαν θέλεις, σε όποιο χρόνο, τόπο και ζωή και αυτό να σου δίνει ένα Push να γίνεις καλύτερος στην πραγματική σου ζωή. Μπορείς να μάθεις στο VR, ακόμα και σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται τώρα με το Oculus Quest 2 να ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια συσκευές, μπορείς να κάνεις πολλά. Ρωτώ, γιατί φοβόμαστε αυτό που είπε ο Mark για το metaverse;

Οι περισσότεροι σκέφτονται ότι θα είναι ένα μέλλον που θα κυριαρχεί το χρήμα, πως οι άνθρωποι θα χάσουν την επαφή με την φύση, θα απομακρυνθούν οι σχέσεις των ανθρώπων, το άγγιγμα, μια αγκαλιά, ένα φιλί. Μα αυτό γίνεται τώρα στην χειρότερή του μορφή ; Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε περίπτωση που φιλήσεις κάποιον με Covid θα κολλήσεις και πολύ πιθανόν να μην την βγάλεις καθαρή αν ΔΕΝ έχεις κάνει το εμβόλιο.

Πολλοί που διαβάζετε αυτό το άρθρο δεν ξέρετε τι είναι μια VR συσκευή δεν έχετε ιδέα για το Oculus Quest 2 δεν ξέρετε καν τι ανακοίνωσε ο Μάρκ ο Ζούκερμπεργκ για το metaverse, ίσως καταλάβατε μόνο την αλλαγή του ονόματος του facebook σε meta. Δεν έχετε ιδέα τι τεχνολογία αιχμής πάνω σε VR και AR υπάρχει και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ΣΗΜΕΡΑ … ή είστε απλός χρήστης ή είστε επαγγελματίας, υπάρχει ΣΗ-ΜΕ-ΡΑ.

Ειδικά στην Ελλάδα με την οικονομικό-κοινωνική- υγείας κρίση ( δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, οι περισσότεροι Έλληνες έχουν κυριολεκτικά σαλτάρει ζουν στην δικιά τους ψεκασμένη πραγματικότητα ειδικά αυτοί που είναι αμόρφωτοι ( ας μην γελιόμαστε ) και ακόμα περισσότερο αυτοί που πιστεύουν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία, τον χριστιανισμό ( ας μην γελιόμαστε )  δεν είναι θέμα σεβαστής πίστης στο 2021 που ζούμε, αν θέλετε δεν είναι πλέον ο Σεβασμός προς την πίστη του άλλου όταν η συγκεκριμένη θρησκεία απειλεί DIRECT την ανθρώπινη βιολογική ζωή. Αυτή είναι η πραγματική ΔΥΣΤΟΠΙΑ που δεν έρχεται από το μέλλον, αλλά έχει ρίζες από το μακρινό παρελθόν από συγκεκριμένες φυλές που η γνώση τους ήταν πως θα αρμέξουν την κατσίκα. Δεν το λέω ρατσιστικά μην παρεξηγηθώ αλλά αυτή ήταν η κατάσταση τότε. Αυτές λοιπόν οι αντιλήψεις δεν χωράνε στο τώρα, πόσο μάλλον στο κοντινό μέλλον. Το πρόβλημα της ανθρωπότητας αυτή την στιγμή ΔΕΝ είναι αυτοί οι τραγοπαπάδες με νοημοσύνη αμοιβάδας, αλλά η υγειονομική και ταυτόχρονα κλιματική(?) κρίση  – η ενεργειακή κρίση, η Virtual οικονομική κρίση ( σε άλλο κείμενο θα μιλήσω τι εννοώ εικονική οικονομική κρίση προς το παρόν να αναφέρω πως στο μέλλον δεν θα υπάρχουν μονάδες χρήματος γενικότερα, δεν θα χρειάζεται. ) Είναι προβλήματα που δεν θα τα λύσουμε ανάβοντας ένα κερί στον X GOD αλλά με την γνώση της επιστήμης.

Με λίγα λόγια είναι στο χέρι μας αν το μέλλον θα είναι σε VR κόσμους με AR τεχνολογία στον πραγματικό κόσμο, ο στόχος είναι να φοράς ένα φακό επαφής και να βλέπεις πληροφορίες realtime μπροστά σου ( ναι μοιάζει σαν να είσαι Cyborg) αλλά αυτή είναι η εξέλιξη κάποτε είχες τα βιολογικά σου πόδια για να ταξιδέψεις, σήμερα παίρνεις αεροπλάνο, αυτοκίνητο , ηλεκτρικό ποδήλατο… Εξέλιξη είναι και κάθε εξέλιξη για τον ανθρώπινο μυαλό είναι το καλό αν όχι απαραίτητο – κακό είναι να φοβάσαι την εξέλιξη ( τεχνολογική εφόσον ζούμε σε τεχνολογική έκρηξη) και να είσαι κολλημένος με παραμύθια του παρελθόντος γραμμένα σε μία …βίβλο γεμάτη αντιφάσεις, φαντασία και ψέμα σε κάθε γραμμή. Στο όνομα της “αγάπης” και τις θυσίας ( καταστολής) της ανθρώπινης νοημοσύνης.

Στο Video βλέπετε ένα πρωτότυπο Ηaptic Gloves που μελλοντικά θα νιώθεις αντικείμενα σε VR περιβάλλον σύμφωνα με το Facebook Reality Labs αυτό θα είναι εφικτό σε 10 με 15 χρόνια.

Αν το παραπάνω Video σαν φαίνεται ότι είναι κακό για το ανθρώπινο είδος τότε έχετε τεχνοφοβία και σίγουρα θα πρέπει να μιλήσετε με ψυχολόγο. Αν η φιλοσοφία σας είναι πως όλα αυτά είναι του διαβόλου τότε έχετε πραγματικό πρόβλημα κατανόησης της τεχνολογικής εξέλιξης, Ζείτε στο παρελθόν και όχι στο παρόν, το μέλλον δεν είναι για εσάς…

Τέλος όσο αφορά το JahooVR PRO  ( κλικ εδώ )

Είναι φορτωμένο με 60+ games και apps, περισσότερο από 60GB  συνέχεια ενημερωμένο ( ναι υπάρχει και το resident evil 4 ) οι λίγοι πραγματικά τυχεροί που έχουν κάνει την συνδρομή ( τα χρήματα πάνε στην συντήρηση των Cloud Services του Jahoo) απολαμβάνουν το μέλλον σήμερα. Αυτοί ξέρουν την αίσθηση που φόρεσαν την “μάσκα” για πρώτη φορά. Όλοι αυτοί είπαν “WOW!” και από τότε αυτό κάνουν όταν παίζουν Beatsaber όταν βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την ΓΗ και παθαίνουν ναυτία στο SpaceWalk λένε WOW ! Κάθε φορά που βλέπουν ένα νέο Video VR180 stereoscopic κάθε φορά που εκπαιδεύονται σε ιατρικά μηχανήματα σε μηχανολογικά κάθε φορά που μπαίνουν σε Virtual Meta Rooms και βλέπουν μαζί με φίλους σε όλο το πλανήτη IMAX ταινία , 3D ταινία… ( ναι και πορνό !)

Πραγματικά όλοι εμείς εδώ στο JahooVR όταν βγάζουμε την μάσκα και κοιτάμε την επικαιρότητα νιώθουμε ότι βλέπουμε ένα δυστοπικό παρόν και φανταζόμαστε το μέλλον φωτεινό ! Χωρίς Πείνα, χωρίς προβλήματα ενέργειας, χωρίς κλιματικά προβλήματα, χωρίς ιούς … όλα αυτά που περνά η ανθρωπότητα σίγουρα θα ξεπεραστούν γιατί μάλλον η φύση έχει επιλέξει να αποβάλει τον καρκίνο που προσπαθεί να της κάνει κακό και αυτός ο καρκίνος είναι οι ηλίθιοι που η πανδημία μας έδειξε πως είναι πολλοί! Με αυτή την σκέψη σας αφήνω μέχρι τον άλλον Μήνα να είστε ασφαλείς να φοράτε Μάσκα ( διπλή) να πλένετε τα χέρια σας συχνά να μην πλησιάζετε τον άλλον πολύ κοντά αν δεν τον ξέρετε και μακριά από ηλίθιους !

Extra : Το Facebook Connect 2021

 

 

Scroll to Top