Free: VR-Editorial Ιανουαρίου 2022

Free: VR-Editorial

Καλή περιστροφή γύρω από το κίτρινο άστρο everyone.

Εμείς του εξωτερικού που για διάφορους λόγους δεν ζούμε στην Ελλάδα, έχουμε την αίσθηση πως στην χώρα που γεννήθηκε η τεχνολογία,  θυμίζω “υπολογιστής των αντικυθήρων ” η ημιμάθεια μαζί με την σχεδόν μηδενική ανάπτυξη έχουν φτιάξει ένα κράμα από εντελώς ηλίθιους ανθρώπους.

Στα τηλεοπτικά / ραδιοφωνικά κανάλια της χώρας και κυρίως στα δελτία ειδήσεων επικρατεί ένα αλαλούμ από μπαρμπάδες που δεν ξέρουν την τύφλα τους, λένε ότι να ‘ναι! Άκουγα με την γυναίκα μου στο ραδιόφωνο ένα καθηγήτη ( το σύμπαν να τον κάνει ) ψυχολόγος, κοινωνιολόγος κάτι τέτοιο δεν κατάλαβα καλά να μιλά για το metaverse, τον ρωτούσε ο δημοσιογράφος πείτε μας κύριε καθηγητά τι είναι το metaverse ; Θα είναι, λέει , μέσα σε πλασματικούς κόσμος κάποιος μέσα σε υπολογιστή και θα έχει μια υπόσταση πλασματική ! WTF ! Τον ρωτάει λοιπόν ο δημοσιογράφος , θα χρειαζόμαστε κάποια ειδική συσκευή ; Απαντάει λοιπόν το ούγκανο καθηγητής : Φυσικά μια εξελιγμένη συσκευή που θα σε βάζει σε αυτούς τους κόσμους και λόγω ότι είναι ακριβή θα το δούμε σε πολλά χρόνια από σήμερα.

Εκεί κατάλαβα πρώτον πόσο άσχετος ήταν ο μπαρμπάκος αλλά και πόσο πίσω βρίσκεται η τεχνολογική παιδεία στην Ελλάδα ακόμα και σε 40άριδες.

Θα απάνταγα πιο άσχημα και με βρισιές σε τέτοιου είδους “επιστήμονες ” την στάνης σε αυτή την γιδοχώρα γιατί κάτι τέτοιες παπαριές άκουγα και στο λύκειο όταν ήμουν Ελλάδα. Καθηγητές να μην έχουν γνώσεις την ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ τεχνολογίας, τι υπάρχει δηλαδή σαν συσκευή ( hardware ) αλλά και την εξέλιξη στο λογισμικό.

Ψάξε ρε γέρο στο Google και δες ποια είναι η συσκευή αυτή την στιγμή που κάνει trending μία είναι ! ( To Oculus / Meta Quest 2 )  δεν ήταν όμως η συγκεκριμένη μόνο εκπομπή, στους φίλους μου στην Ελλάδα όταν προσπαθώ να εξηγήσω το Quest μου απαντάνε δηλαδή με αυτό θα δω το metaverse ; Δεν έχουν ιδέα γιατί μιλάμε απλά ξέρουν την λέξη metaverse έχουν δει και μια ταινία το Ready Player One και φαντάζονται πράγματα. Δεν τους κατηγορώ γιατί δεν έχουν φορέσει ποτέ την μάσκα ( Το Oculus ) άνθρωποι της “τεχνολογίας” που ξέρουν αρκετά την φοράνε και περίμεναν περισσότερα μόνο και μόνο γιατί τα Social Media με φανφάρες δεν το εξηγούν και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ότι θα γίνει mainstream σε 5 χρόνια από σήμερα. Δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι αυτό θα είναι εργαλείο για την δουλειά, σε εκπαίδευση προσωπικού , σε παιδιά στα σχολεία, ειδικά τώρα με την πανδημία, δεν έχουν ιδέα πως είναι μέσα

Ναι, εγώ κάνω develop πάνω σε Unity3D και Unreal Engine και η σκέψη μου / ιδέα είναι να φέρω VR e-commerce στο Web αλλά και σε επίπεδο app μέσα ( και έξω στο PC ) για να είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά και ίσως έχω εθιστεί σε αυτό αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα πως είναι το …metaverse, φοβούνται ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Αυτό που ξέρω είναι πως το βλέπουν με ένα τρόπο που τους εκφράζει γιατί έτσι είναι αυτοί οι άνθρωποι, δυστοπικοί, ματαιόδοξοι και χωρίς ελπίδα για το μέλλον, τα βλέπουν όλα μαύρα, αμόρφωτοι γέροι από τα 30 τους δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και έχουν μεγάλη κακία μέσα τους για ότι δεν καταλαβαίνουν, το βλέπετε και με την πανδημία άλλωστε στα ψέκια, δεν είναι αρνητές εμβολίων είναι αρνητές της επιστήμης , της λογικής και της τεχνολογίας. Το παράδοξο είναι πως αν τους κόψεις αυτό που βρίζουν για μια μέρα πχ το Facebook φωνάζουν σαν τις πουτάνες που δεν πήραν μεροκάματο από το νταβά τους.

Εμπειρικά από τα Μέλη του JahooVR PRO ( είναι λίγα ) από άσχετα επαγγέλματα και οι περισσότεροι εκτός Ελλάδας κατάλαβα πως αυτοί που ασχολούνται με το VR είναι άνθρωποι με παιδεία , με τεχνολογική παιδεία, ώριμοι άνθρωποι και μορφωμένοι, όλοι τους !

Υπήρχαν και μερικοί, υποψήφια μέλη που μόλις τους έστειλα ένα Guide για το πώς θα πάρουν Developer Μode στο Oculus μου είπαν ” αδερφέ είναι πολύπλοκα όλα αυτά για μένα ” και στην ουσία για να πάρεις Developer Mode είναι κλικ σε ένα Link βάζεις ότι όνομα θες Και πατάς το ON στην εφαρμογή. Αυτό είναι ! Αλλά θέλεις βαρεμάρα ; Θέλεις αυτό που λέω βλαχογιδότοπος ; Όπως και να το πάρεις αποδεικνύει αυτά που έγραψα παραπάνω.

Προσωπικά εγώ συνεχίζω να τραβάω πλάνα σε VR180 3D με την Insta EVO μου για να δουν οι μελλοντικές γενεές πως ήταν ο κόσμος με τα ίδια τους τα μάτια ! ( όχι δεν έχει καμία σχέση με το Flat Video Που βλέπεις στο Youtube) και ναι οι ανάλυση είναι περίπου 6K αλλά στο μέλλον θα είναι σαν 480p Video. Όσο ανεβαίνει η δικτυακή ταχύτητα από τους ISP 16k Video θα είναι πιστεύω η ανάλυση που θα μπορείς να βλέπεις όπως ακριβώς βλέπουν τα μάτια σου αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο! Δεν είναι μακριά αυτό.

Σαν JahooVR έχουμε φτιάξει κόσμους σε OpenXR και ετοιμάζουμε apps για πολλά πολλά πράγματα ! Περιμένουμε πως και πως το Project Cambria που ΔΕΝ θα είναι το Quest 3 αλλά μια νέα High End συσκευή που θα περιλαμβάνει και XR και VR σε μια συσκευή μεγέθους όσο τα Rayban γυαλιά που φοράτε !

Σε αυτό το σημείο όλα τα άλλα θα μοιάζουν σαν NOKIA 3210 πριν 30 χρόνια διότι θα αλλάξει και ο τρόπος επικοινωνίας , πληροφορίας και χειρισμού , δεν θα έχεις Mouse αλλά τα χέρια σου ! ( Hand tracking) θα μου πεις ρε φίλε είσαι τρελός τι είναι αυτά που λές ;

Δεν τα λέω τα βλέπω, απαντάω. ( είναι η στιγμή που οι μπαρμπάδες παραπάνω νομίζουν ότι έχω πάρει σκληρά ναρκωτικά) και κάπου εκεί σταματάω την συζήτηση και σιχαίνομαι περισσότερο τους ηλίθιους.

Το έχω πει και το ξαναλέω η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια όλους τους ηλίθιους, οι επιστήμονες επιτέλους μπόρεσαν να καταλάβουν με στατιστικά πλέον πόσο IQ υπάρχει στον πλανήτη ΓΗ, σε τι ποσοστό …το VR ίσως να αναβαθμίσει αυτό το IQ, αν το σκεφτείτε καλύτερα το ” metaverse” θα είναι ο μόνος τρόπος στο κοντινό μέλλον να χειριστείς αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους ανθρώπους που φιλούν οστά ανθρώπων νομίζοντας ότι θα τους γιατρέψουν, που πίνουν κρασί και ψωμί από το μάγο της φυλής εν μέσω πανδημίας ιού που απειλεί να καταστρέψει το ανθρώπινο είδος ! Με “επιστήμονες , γιατρούς  ” αντιεμβολιαστές που ψοφάνε σαν τα ποντίκια.

Σκέφτομαι, πως το VR θα είναι κάτι σαν “ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ” Fast Direct Data στα αδύναμα εγκεφαλικά τους κύτταρα για να ξυπνήσουν από αυτό τον εφιάλτη !

Το Έτος 2022 είναι (ΘΑ)  η πραγματική αρχή του VR και το παραπάνω κείμενο ήθελα να το γράψω πριν 2 χρόνια αλλά νομίζω πως τώρα είναι η σωστή στιγμή σε αυτό το Editorial . Εμβολιαστείτε, μάσκες , πλύσιμο χεριών, μακριά από κλειστούς χώρους γιατί δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε εύκολα από αυτή την κατάσταση.

Aντί για VR Video αυτό το μήνα δείτε αυτό :

 

Μέχρι να κάνουμε τα δικά μας Test δείτε τον master του VR Video Hugh Hou Να παρουσιάζει τον νέο φακό της  Canon RF5.2mm F2.8 L DUAL FISHEYE (που είχαμε ανακοινώσει εδώ )  σε πραγματικές συνθήκες … ναι θέλεις ~5000 εξοπλισμό και πολύυυυυυ δυνατό PC για rendering αλλά τραβώντας VideoVR – 3D σε 8Κ είναι απόλαυση !

Δείτε το Video :

Scroll to Top